לוקחת את ההזדמנות לייצר שינוי ולהרבות טוב בעולם
יהודית מרגלית מזוז בת 49 מזכרון יעקב, אם יחידנית לשתי בנות. הבכורה חיילת בקרבי, והקטנה בת 9 תלמידת בית ספר נילי, בעלת תואר שני בקרימינולוגיה ובוגרת לימודי תעודה רבים מתחום הטיפול והקואצ'ינג בעלת קליניקה לטיפול ומיצוי זכויות, זכתה לאחרונה במכרז לניהול קהילת הלהט"בק ביישוב, בעמותת זמארין לתרבות פנאי וקהילה (מתנ"ס זכרון).
יהודית המוכרת בזכרון יעקב בשל תפקידה הקודם כמנהלת פורום נשים כ-7 שנים וכתושבת מתנדבת בתחומים רבים ביניהם תחום החירום, בחרה להתמודד למכרז זה בשל החשיבות שהיא רואה ומאמינה בהרמוניה בין כלל התושבים והאוכלוסיות ההטרוגניות פה אצלנו במושבה הקסומה.
"אני חייבת לציין כי לא זיהיתי אצלנו בזכרון איזה התנגדות או חלילה עויינות כלפי הקהילה הגאה, אך מנגד גם לא ראיתי שיש תחושת שייכות וביטוי לכלל הצרכים הייחודים של קהילה מיוחדת זו.."
התחלת את התפקיד בסמוך לתחילת המלחמה, מה הספקת לעשות עד כה?
מרגע כניסתי לתפקיד נפגשתי עם הורים לילדים מהקהילה, פגשתי צעירים שעזבו וחזרו, ראיינתי זוגות שנישאו לא מזמן ומתכננים להביא ילדים ולכולם היה מכנה משותף, הייתה חסרה להם כתובת לפנות אליה. הקושי של ההורים להתמודד לפעמים עם הבחירה של הילד או הילדה שלהם להפוך למישהו אחר זה לא עניין של מה בכך, ויש להעניק להם את הכלים הטובים ביותר להמשיך להיות הורים מחבקים לילדיהם על אף הבחירה ואפילו יש לומר דווקא בשל הבחירה והזכות לחיות מתוך חופש ואמונה.
במושבה קטנה קשה יותר לאנשים להיחשף, באיזה אופן אתם מגיעים לאנשים ומקימים קהילה?
בזכרון יעקב הוקם פורום לקהילה הגאה לפני כשנתיים ב"עמותת זמארין" במסגרת מרכז צעירים, כחלק מ"קול קורא" לקידום אוכלוסיות הלהט"ב של המשרד לשיוויון חברתי, אשר שם לו למטרה לקדם את אוכלוסיות הלהט"ב במדינת ישראל, לטובת חיזוק המוגנות, תחושת הביטחון ותחושת השייכות באמצעות יצירת שוויון הזדמנויות וצמצום פערים בשלל תחומי החיים של האוכלוסייה.
בשנה הראשונה של הקמת הפורום בוצע סקר מיפוי צרכים בקהילה שמטרתו הייתה למפות את אוכלוסיית הלהט"בק החיים במושבה ואת צורכיהם, בעקבות ממצאי הסקר נבנתה תוכנית עבודה ייעודית בהתאם לצרכים ע"י רכז הקהילה היוצא – מירום גור.
מתוך הסקר ניתן לראות כי ישנם בני נוער רבים הנמנים עם הקהילה וישנם צעירים רבים, (בני 30-55), נראה כי אוכלוסיית האמצע עוזבת את המושבה וחוזרת בשלב מאוחר יותר בוגרת ומיושבת יותר, דבר שצריך לתת עליו את הדעת, מה הסיבה לעזיבה והאם יש אפשרות לתת מענה לצורכיהם וגם לזכות בתושבים נפלאים וצעירים פה אצלנו בזכרון יעקב.
ספרי לנו על תוכנית הפעולה שלך, החזון
במסגרת תפקידי יש בכוונתי לפגוש את מנהלי המחלקות של המועצה, ליצור קשר עם מחלקת חינוך רווחה ואף מערכת הבריאות וביחד לבנות תוכנית שתתן מענה הוליסטי מגיל גן ועד 120, חשוב להדגיש כי לאוכלוסיות הלהט"בק השונות בארץ מאפיינים חברתיים, כלכליים ובריאותיים ייחודיים שמבחינים בינן לבין יתר מגזרי האוכלוסיה. לצערי בשל המאפיינים החברתיים הייחודיים לקהילה זו רבים מאוכלוסיית הלהט"בק סובלים עדיין מאפליה, ומשלמים על כך בבריאותם הנפשית והפיזית, שלא נדבר על אלימות פיזית, מילולית והרבה פעמים לצערי נתק מהמשפחה ונידוי.
בחזוני אני רואה בית לקהילה הגאה שמטרתו לספק מרחב בטוח ומכיל.
מה הניע אותך ומחבר אותך לקהילה הגאה?
נולדתי למשפחה מרובת ילדים ועברתי ילדות לא פשוטה שכללה נידוי חברתי, אלימות נפשית מילולית ואפילו מינית, ותמיד ידעתי מה אעשה כשאגדל, ידעתי שאעבוד בתחום הטיפול, והיה לי ברור שאעשה הכל על מנת ליצור שוויון, שייכות, וחיבורים בין אנשים, את אוכלוסיית הלהט"בק אני מכירה מקרוב, גם לי חברים רבים הנמנים עם הקהילה, ואפילו הייתי אמורה לחתן זוג מדהים לפני שהמלחמה פרצה והכל נדחה, מקווה שזה יקרה בקרוב. גם במשפחתי הקרובה אחייניות שלי עמדו בגבורה מול הוריהן והצהירו על נטייתן המינית והזכות לחיות את חייהן בחופש ומתוך בחירה, אחיינית אחת התקבלה בזרועות ופתוחות, והשניה לצערי
נאלצה להתמודד עם נידוי וכעס של המשפחה ולקחתי על עצמי לעשות הכל על מנת לחבר ביניהם כי זכותו של אדם לחיות את חייו כרצונו.
החלום שלי בקהילת זכרון הקטנה והמיוחדת שלנו שאוכלוסיית הלהט"בק תהיה חלק בלתי נפרד מאיתנו בדיוק כמו הגיל השלישי או הגיל הרך, שהם יחושו שייכים ויקבלו מענה לכלל צורכיהם.
צרו איתי קשר: 054-8109069
או במייל: [email protected]